Zeytinyağlı kabak çiçeği tarifi

Zeytinyağlı kabak çiçeği tarifi


Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi için malzemeler


18 adet taze kabak çiçeği
Her bir kabak çiçeği için birer tatlı kaşığı pirinç
2 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı kuş üzümü
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı kuru nane
1 su bardağı sıcak su

Üzeri için

1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu


Yapılışı


  • Kabak çiçeklerini zedelemeden güzelce yıkayın. Çiçeğin iç kısmındaki sapları dikkatlice koparın. 

  • Kuru soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın ve soğanları ilave edip sararıncaya dek soteleyin. 



  • Yıkanmış pirinçleri de ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. Yıkadığınız kuş üzümlerini ve baharatları da ekleyip 2-3 dakika daha kavurun. 



  • Pirinçler ile aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ilave ederek, iç harcınızı suyunu çekinceye kadar pişirin.




  • Ilınan iç harcınızı yırtmamaya özen göstererek çiçeklerin içine doldurun ve çiçeklerin ağızlarını kapatarak yayvan bir tencere içine güneş gibi dizin. 



  • Zeytinyağı, limon suyu ve üzerine çıkacak kadar ılık su ekleyerek, üzerine porselen bir tabak kapatın ve orta ateşte suyunu çekip, pirinçler uzayıncaya kadar pişirin.

Post a Comment

Yorum Kuralları
1-)Konu ile ilgili olmayan yorum yapmayınız
2-)Herhangi bir link paylaşımı yapmayınız
3-)Spam yorumdan uzak durunuz

Previous Post Next Post