Zeytinyağlı kabak çiçeği dolması tarifi için malzemeler
18 adet taze kabak çiçeği
Her bir kabak çiçeği için birer tatlı kaşığı pirinç
2 adet kuru soğan
1/2 çay bardağı kuş üzümü
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı toz şeker
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı kuru nane
1 su bardağı sıcak su
Üzeri için
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 limon suyu
Yapılışı
- Kabak çiçeklerini zedelemeden güzelce yıkayın. Çiçeğin iç kısmındaki sapları dikkatlice koparın.
- Kuru soğanları ince ince kıyın. Zeytinyağını tencereye alıp ısıtın ve soğanları ilave edip sararıncaya dek soteleyin.
- Yıkanmış pirinçleri de ekleyip şeffaflaşana kadar kavurun. Yıkadığınız kuş üzümlerini ve baharatları da ekleyip 2-3 dakika daha kavurun.
- Pirinçler ile aynı hizaya gelecek kadar sıcak su ilave ederek, iç harcınızı suyunu çekinceye kadar pişirin.
- Ilınan iç harcınızı yırtmamaya özen göstererek çiçeklerin içine doldurun ve çiçeklerin ağızlarını kapatarak yayvan bir tencere içine güneş gibi dizin.
- Zeytinyağı, limon suyu ve üzerine çıkacak kadar ılık su ekleyerek, üzerine porselen bir tabak kapatın ve orta ateşte suyunu çekip, pirinçler uzayıncaya kadar pişirin.

Post a Comment
Yorum Kuralları
1-)Konu ile ilgili olmayan yorum yapmayınız
2-)Herhangi bir link paylaşımı yapmayınız
3-)Spam yorumdan uzak durunuz